Szórd szét kincseid, a gazdagság legyél te magad Weöres Sándor

2011. április 26., kedd

Tíz év, képekről

Kováts Albert festőművész, művészeti író, a Magyar Festők Társaságának elnöke a napokban ünnepelte 75. születésnapját, melynek alkalmából mindannyiunk nevében ezúton is szeretettel gratulálok a fáradhatatlan és örökifjú alkotónak. A kiadó részéről jó időzítés, nekünk közönségnek pedig igazi ajándék új kötete, mely az elmúlt évtized folyamán publikált kiállításkritikáit, publicisztikáit és tárlatok megnyitóin elhangzott - eddig csak szem-és fültanúk számára ismert - méltatásaiból sajtó alá rendezett válogatását tartalmazza.
A több mint kétszáz oldalas könyv méltó folytatása  A tárlat metafizikája című; Liget Kiadónál megjelent 1999-es munkájának, melyben nem kevesebb mint 66 kiállítást elemez.
Az új kiadvány többek között olyan nagyszerű alkotók munkáit és fontosabb tárlatait érinti, mint Károlyi Ernő, André Kertész, Palatin Gergely, Vaszkó Erzsébet, Bikácsi Daniela, Sinkó István, Ország Lili, Max Ernst, Ungváry Károly és Konok Tamás, akinek kollázsát láthatjuk a Faur Zsófi-Ráday Galéria gondozásában megjelent kiadvány címlapján is.
Ha már felkerekedünk, hogy a helyszínen megvegyük a kötetet, ugyanott máris bezsákmányolhatjuk Kováts Albert Labirintus és Hálózat című 2009-es kiállításához készült remekbe szabott katalógust,
 melyben a művész 2001 és 2009 között készült munkáit nézegethetjük, hazatérve pedig folytathatjuk Kováts Albert honlapjával, mely blogfigyelőnk listáján folyamatosan olvasható.  És már vége is egy tartalmas napnak.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...